Volkswagen chiptuning

Meer trekkracht, fijner rijden en meer uit je Volkswagen halen? Dan is chiptuning, ook wel bekend als software tuning, de juiste keuze. Bij EQ Performance richten wij ons op Volkswagen chiptuning door middel van erkende software. Onze specialisten analyseren en optimaliseren jouw motor chip om jou een nog betere rijervaring te bieden.

chiptuning volkswagen

Wij bieden Volkswagen chiptuning aan voor ALLE Volkswagen modellen, zoals:

 • Volkswagen Golf en E-Golf
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen GTD
 • Volkswagen GTI
 • Volkswagen GTE
 • Volkswagen Caddy
 • Volkswagen Tiguan
 • Volkswagen Up
 • Volkswagen Crafter
 • Volkswagen Passat
 • Etc.

Deze software upgrade is geschikt voor bijna alle diesel en benzineauto’s met een turbolader en in het geval van een diesel kan de brandstofbesparing oplopen tot maar liefst 12%. Dat scheelt dus in de brandstofkosten. Bovendien krijg je 14 dagen de tijd om de VW chiptuning uit te proberen. Mocht het niet bevallen, dan zetten we alles weer terug naar de oorspronkelijke instellingen én je krijgt je geld terug.

Benieuwd of en hoe we jouw Volkswagen kunnen chiptunen? Doe een vrijblijvende vermogenswinst aanvraag via onze website. Aan de hand van jouw kenteken kijken we wat er mogelijk is!

VW chiptuning op basis van erkende software

De specialisten van EQ Performance voeren uitsluitend Volkswagen chiptuning aan middels erkende software. Dat maakt onze chiptuning ook 100% veilig. Elke moderne auto is tegenwoordig voorzien van een stukje software dat diverse onderdelen in de auto aanstuurt op basis van sensoren. Dit maakt een auto gedeeltelijk digitaal naast de mechanische onderdelen, wat dus ruimte biedt voor software upgrades.

Wij analyseren de motorcomputer van jouw Volkswagen, waarna wij de kansen voor een betere rijervaring in kaart brengen. Na deze analyse passen wij de parameters aan, waardoor de software specifiek en op maat wordt afgestemd binnen het haalbare perspectief.

Het resultaat van Volkswagen chiptuning: duurzamer en met meer vermogen

 • De kracht van de motor komt sneller op
 • Brandstofverbruik voor auto’s op diesel daalt tot wel 12%
 • De motor draait rustiger en soepeler
 • Meer rijcomfort en veiligheid onderweg

Laat je je Volkswagen bij ons chiptunen? Dan kun je er vanuit gaan dat jouw auto binnen de EU emissie regels wordt geoptimaliseerd. Je zult merken dat de motor veel soepeler, rustiger en efficiënter draait. Sterker nog, de software upgrade die wij realiseren bij Volkswagen tuning, levert ook een brandstofbesparing op. Hierbij geven wij de garantie dat de Volkswagen chiptuning de meest efficiënte manier is om meer uit je auto te halen. Weet wel dat de banden en remmen wat sneller zullen slijten, omdat je meer vermogen aanspreekt.

Na de VW tuning zul je direct merken dat de auto anders rijdt. Dit komt doordat we de parameters op diverse vlakken hebben aangepast om de performance van je auto te optimaliseren. In vrijwel alle gevallen zorgt dat voor een veel fijnere rijervaring, omdat het vermogen toeneemt en je een betere trekkracht voelt. Ook zul je het brandstofverbruik zien afnemen, omdat de AFR (air fuel ratio) beter gebalanceerd wordt, wat dus veel efficiënter werkt.

Volkswagen chiptuning voor benzine, diesel en automaat

Een handgeschakelde Volkswagen of juist een automaat? Op diesel of op benzine? Dat maakt voor onze specialisten niet uit. Onze software upgrades zijn voor vrijwel alle diesel en benzineauto’s met turbolader geschikt. De brandstofbesparing kan daarbij oplopen tot maar liefst 12%.

Rijdt je in een automaat? Dan is er in het geval van een DSG transmissie ook een mogelijkheid om daar aanpassingen in te verrichten. Bij Volkswagen chiptuning specifiek op de automaat gericht, zullen we de schakel parameters meer verfijnd gaan afstellen op de koppel, wat als directe resultaat een betere rijervaring oplevert. Je zult merken dat de auto nadien vlotter schakelt, wat de acceleratie ten goede komt.

DSG optimalisatie

Op het moment dat je rijdt in een automaat, dan is er in het geval van een DSG transmissie ook een mogelijkheid om daar aanpassingen in te verrichten. Bij Volkswagen chiptuning specifiek op de automaat gericht, zullen we de schakel parameters meer verfijnd gaan afstellen op de koppel, wat als directe resultaat een betere rijervaring oplevert. Je zult merken dat de auto nadien vlotter schakelt, wat de acceleratie ten goede komt.

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.

js_loader

Combi met EQ Power tuning

Deze specifieke aanpak binnen VW chiptuning kunnen we zeer gedetailleerd voor je uitvoeren en dit kan eventueel in combinatie met de EQ Power tuning, wat de algemene vorm van VW tuning is met betrekking tot de software. Of je dit combineert of los van elkaar wenst, dat is geheel aan jou en wij adviseren je hier natuurlijk graag in. Bij vragen over de transmissie van jouw auto en wat we daarin voor je kunnen betekenen, kun je contact met ons opnemen.

Snelle VW tuning

Vrijwel alle vormen van Volkswagen chiptuning kunnen we binnen een relatief kort tijdsbestek uitvoeren. Een DSG optimalisatie duurt bijvoorbeeld ongeveer een uur en een EQ Power chiptuning voor de Volkswagen is met ongeveer anderhalf uur klaar. Hierdoor ben je je auto nooit lang kwijt en je kunt bij ons ontspannen terwijl we voor je bezig zijn.

Meer weten? Geef ons een belletje op 085 – 3011 229. Gelijk een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook, daarvoor kun je hier terecht. Alvast ontdekken wat er uit jouw auto te halen valt? Doe dan de vermogensmeting, geheel vrijblijvend.

EQ Performance heeft twee vestigingen in Nederland, één bij Amersfoort en één bij Rotterdam waardoor het nooit te ver weg is om naar toe rijden. Óók hebben we… (en dit is misschien wel het belangrijkste puntje) ..duizenden heel tevreden klanten waarvan honderden het online hebben laten weten.