De beste vorm van VW chiptuning

Meer uit je auto halen? Fijner rijden? Genieten van een beetje extra trekkracht? Software tuning is het segment waar je dan naar moet kijken. Hoewel er een beeld bestaat van grootschalige modificaties aan je auto, is het op veel subtielere wijze te realiseren. VW tuning bij EQ Performance richt zich namelijk op chiptuning van de Volkswagen. Hierbij houden wij ons uitsluitend bezig met de software die de auto aanstuurt via de motorcomputer, want daar is heel veel in te behalen met betrekking tot het creëren van een betere rijervaring.

chiptuning volkswagen

100% veilig

De VW chiptuning kun je bij ons laten uitvoeren en dat is 100% veilig, binnen de EU emissie regels én je zult merken dat de motor veel soepeler, rustiger en efficiënter draait. Sterker nog, de software upgrade die wij realiseren bij Volkswagen tuning, levert ook een brandstofbesparing op. Hierbij geven wij de garantie dat de Volkswagen chiptuningde meest efficiënte manier is om meer uit je auto te halen. Weet wel dat de banden en remmen wat sneller zullen slijten, omdat je meer vermogen aanspreekt.

Softwarematige Volkswagen tuning

Elke moderne auto is tegenwoordig voorzien van een stukje software dat diverse onderdelen in de auto aanstuurt op basis van sensoren. Dit maakt een auto gedeeltelijk digitaal naast de mechanische onderdelen, wat dus ruimte biedt voor software upgrades. De software van je auto lezen wij bij Volkswagen tuning uit en nadien gaan we de parameters aanpassen, waardoor de software meer specifiek op maat afgesteld wordt binnen het perspectief van wat haalbaar is.

Meer vermogen realiseren

Het doel hierbij is om meer vermogen en een vlottere trekkracht te realiseren, en het efficiënter laten werken van de motor. De software wordt bij de chiptuning van de Volkswagen als het ware zeer specifiek afgesteld op de auto zelf, waardoor er altijd sprake is van maatwerk. De software upgrade wordt zo afgesteld dat je auto erop vooruitgaat wat een betere rijervaring oplevert.

Zodra de software naargelang je wensen is aangepast, dan zetten we dat weer terug in de motorcomputer en dat is het. Niets van de mechanische onderdelen wordt bij ons bij Volkswagen tuning fysiek aangepakt, we richten ons puur op de software.

Fijner rijgedrag

Na de VW tuning zul je direct merken dat de auto net wat anders rijdt. Dit komt doordat we de parameters op diverse vlakken hebben aangepast om de performance van je auto te optimaliseren. In vrijwel alle gevallen zorgt dat voor een veel fijnere rijervaring, omdat het vermogen toeneemt en je een betere trekkracht voelt. Ook zul je het brandstofverbruik zien afnemen, omdat de AFR (air fuel ratio) beter gebalanceerd wordt, wat dus veel efficiënter werkt.

Upgrade van de software

Deze software upgrade is geschikt voor bijna alle diesel en benzineauto’s met een turbolader en in het geval van een diesel kan de brandstofbesparing oplopen tot maar liefst 12%. Dat scheelt dus in de brandstofkosten. Bovendien krijg je 14 dagen de tijd om de VW chiptuning uit te proberen. Mocht het niet bevallen, dan zetten we alles weer terug naar de oorspronkelijke instellingen én je krijgt je geld terug.

Hoewel, we weten zeker dat het juist wel bevalt, dus maak vandaag nog een afspraak voor Volkswagen tuning en ontdek samen met ons waar nog wat meer te behalen valt met een software upgrade. Maar mocht je een ander merk auto hebben, kan je alvast kijken voor BMW tuning.

DSG optimalisatie

Op het moment dat je rijdt in een automaat, dan is er in het geval van een DSG transmissie ook een mogelijkheid om daar aanpassingen in te verrichten. Bij Volkswagen chiptuning specifiek op de automaat gericht, zullen we de schakel parameters meer verfijnd gaan afstellen op de koppel, wat als directe resultaat een betere rijervaring oplevert. Je zult merken dat de auto nadien vlotter schakelt, wat de acceleratie ten goede komt.

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.

Facebook Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 140 beoordelingen
js_loader

Combi met EQ Power tuning

Deze specifieke aanpak binnen VW chiptuning kunnen we zeer gedetailleerd voor je uitvoeren en dit kan eventueel in combinatie met de EQ Power tuning, wat de algemene vorm van VW tuning is met betrekking tot de software. Of je dit combineert of los van elkaar wenst, dat is geheel aan jou en wij adviseren je hier natuurlijk graag in. Bij vragen over de transmissie van jouw auto en wat we daarin voor je kunnen betekenen, kun je contact met ons opnemen.

Snelle VW tuning

Vrijwel alle vormen van Volkswagen chiptuning kunnen we binnen een relatief kort tijdsbestek uitvoeren. Een DSG optimalisatie duurt bijvoorbeeld ongeveer een uur en een EQ Power chiptuning voor de Volkswagen is met ongeveer anderhalf uur klaar. Hierdoor ben je je auto nooit lang kwijt en je kunt bij ons ontspannen terwijl we voor je bezig zijn.

Meer weten? Geef ons een belletje op 085 – 3011 229. Gelijk een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook, daarvoor kun je hier terecht. Alvast ontdekken wat er uit jouw auto te halen valt? Doe dan de vermogensmeting, geheel vrijblijvend.

EQ Performance heeft twee vestigingen in Nederland, één bij Amersfoort en één bij Rotterdam waardoor het nooit te ver weg is om naar toe rijden. Óók hebben we… (en dit is misschien wel het belangrijkste puntje) ..duizenden heel tevreden klanten waarvan honderden het online hebben laten weten.