Met chiptuning een betere performance realiseren

Je auto is qua vermogen ofwel performance tot meer in staat dan wanneer het standaard uit de fabriek komt rollen. Dat is op zich zonde, want waarom niet de extra performance die te realiseren valt, ook gebruiken? Dit kan met chiptuning gedaan worden, waarbij de software van jouw auto geüpgraded wordt om er meer uit te halen. Het chiptunen van de auto is een efficiënte manier om meer trekkracht en vermogen te realiseren, zonder dat er fysieke aanpassingen aan je auto nodig zijn. Dit maakt het tot een veilige manier om net dat beetje extra uit je auto te halen en dat laatste doen wij bij EQ Performance graag voor je.

Ontdek jouw vermogenswinst
chiptuning

Hoe werkt chip tunen?

Elke moderne auto beschikt over ingebouwde software dat via de motorcomputer aangestuurd wordt. Dit biedt ruimte voor modificaties, zoals chip tuning, met het oog op beter rijgedrag, meer souplesse, meer vermogen en een efficiëntere verbranding. In deze verbeteringen zijn wij gespecialiseerd, gezien wij de juiste middelen, kennis en kunde in huis hebben om de software van je auto te upgraden. In feite passen we de parameters van de software zo aan dat je auto nog efficiënter zal werken, wat dus anders is dan bij het chip tunen van je auto.

chip tuningEffect van chip tuning

Het effect is direct merkbaar in een betere gasrespons, waardoor je niet langer hogere toeren hoeft te maken. Ook het brandstofverbruik neemt af, je geniet van een snellere acceleratie door de hogere trekkracht en je hebt meer power dankzij de toename in pk’s. Het belangrijkste resultaat in dit alles is echter dat de motor soepeler, rustiger en efficiënter draait. Je moet echter wel rekening houden met een ietwat hogere slijtage van de banden en remmen, zeker als je het toegenomen vermogen aanspreekt.

Parameters van de software

BMW chiptuning klinkt bijvoorbeeld heel indrukwekkend, maar het komt simpelweg neer op de juiste parameters in de software aanpassen. Dit moet door een specialist gedaan worden, want zonder de juiste kennis kunnen er problemen ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het advies is daarom om chip tunen altijd door een expert uit te laten voeren. Dit om de eenvoudige reden dat deze precies weten binnen welke marges ze kunnen werken, zonder dat dit een impact op de kwaliteit of veiligheid van je auto heeft.

Werkt chiptuning voor jouw auto?

Voordat wij aan de slag gaan, lezen we eerst de software van je auto uit en doen we een uitvoerie check van de gezondheid van de motor dmv logdata die we openemen van jouw auto. Dat geeft ons immers de basis waarop we moeten werken en factoren die meespelen zijn het bouwjaar van de auto, de transmissie, conditie van verschillende onderdelen en meer. Gezien elke auto anders is, is dit een belangrijke stap. De software upgraden is overigens voor vrijwel alle diesel en benzine auto’s met een turbolader mogelijk.

Juiste configuratie instellen

We maken een nieuwe configuratie voor de software van de motorcomputer en daarin hebben we verschillende optimalisatiemogelijkheden. Dit is afhankelijk van je wensen, waar wij ons natuurlijk op aanpassen. Vanzelfsprekend mag je ook op persoonlijk advies rekenen, zodat we samen met jou de beste en gewenste performance realiseren. Veiligheid en kwaliteit spelen altijd de boventoon in het proces, wat je de garantie geeft op een 100% doelgerichte aanpak zonder in te boeten op een van deze punten, wat wel kan gebeuren bij chiptuning.

De stappen van de configuratie

Om je een helder beeld van de stappen te geven, hebben we een overzichtelijk schema opgesteld. Maak ook zeker gebruik van onze tool om te achterhalen wat we qua performance voor jouw auto kunnen realiseren. Of kijk eens wat Volkswagen tuning voor je kan doen.

Zekerheden bij chip tuning met EQ Performance

Zo is ook het optimaliseren van je motor bij EQ Performance tot in detail mogelijk, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook vragen hebt over de veiligheid, garantie en meer. Het is immers een aanpassing aan je auto waar je misschien wat huiverig voor bent. Daarover hoef je je geen zorgen over te maken, zeker niet als wij het voor je doen. Wij bieden namelijk hele duidelijke garantievoorwaarden, wat je de zekerheid geeft dat het goed gaat en binnen de geldende wetten en regels valt.

Garantie

Allereerst krijg je levenslange garantie op de geoptimaliseerde software. Dit biedt de zekerheid dat het tunen 100% effectief zal zijn. Na het tunen zul je natuurlijk weer de weg op gaan en je krijgt dan van ons 14 dagen de tijd om het zelf te ervaren en uit te proberen. Bevalt het niet? Wens je een aanpassing of wil je gewoon terug naar de fabrieksinstellingen? Dan zullen we dat voor je regelen, je krijgt ook je geld terug.

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.

Facebook Beoordeling
4.9