Met chiptuning een betere performance realiseren

Met chiptuning zul je zien dat je auto qua vermogen ofwel performance tot meer in staat is dan wanneer deze standaard uit de fabriek komt rollen. Dat is op zich zonde, want waarom niet de extra performance die te realiseren valt, ook gebruiken? Dit kan door middel van chip tuning gedaan worden. Bij chiptunen wordt de software van jouw auto geüpgraded om er meer uit te halen. Het chiptunen van de auto is een efficiënte manier om meer trekkracht en vermogen te realiseren. Chip tunen gebeurt zonder dat er fysieke aanpassingen aan je auto nodig zijn. Dit maakt het tot een veilige manier om net dat beetje (of soms heel veel) extra uit je auto te halen. Wij van EQ Performance zijn specialist in tuning.

Ontdek jouw vermogenswinst
chiptuning

Hoe werkt chip tunen?

Elke moderne auto beschikt over ingebouwde software die via de motorcomputer aangestuurd wordt. Dit biedt ruimte voor modificaties, zoals chip tuning. Chip tunen wordt gedaan met het oog op het realiseren van beter rijgedrag, meer souplesse, meer vermogen en een efficiëntere verbranding. In deze verbeteringen zijn wij van EQ Performance gespecialiseerd. Wij hebben de juiste middelen, kennis en kunde in huis hebben om de software van je auto te upgraden. In feite passen we de parameters van de software zo aan dat je auto nog efficiënter zal werken. Met onze manier van chiptuning krijg je geen andere software in je auto. Je behoudt de software van de fabrikant, maar wij passen de parameters aan. Dit werkt anders dan hoe sommige andere chiptuning bedrijven dit bij het chip tunen van je auto doen.

chip tuningEffect van chip tuning

Wanneer je jouw auto door EQ Performance laat chiptunen, is het effect direct merkbaar in een betere gasrespons, waardoor je niet langer hogere toeren hoeft te maken. Ook het brandstofverbruik neemt af, je geniet van een snellere acceleratie door de hogere trekkracht en je hebt meer power dankzij de toename in pk’s. Het belangrijkste resultaat in dit alles is echter dat de motor soepeler, rustiger en efficiënter draait. Je moet echter wel rekening houden met een ietwat hogere slijtage van de banden en remmen, zeker als je het toegenomen vermogen aanspreekt. Maar, dit mag logisch zijn en zou geen reden moeten zijn om niet voor chiptuning te kiezen. Ben je niet tevreden over chiptuning? Dan kun je bij EQ Performance je auto weer naar de originele instellingen terug laten zetten. Je krijgt bij ons 14 dagen niet tevreden geld terug garantie en maar liefst 5 jaar service assist.

Parameters van de software

Om je een voorbeeld te geven van de kracht van onze werkwijze in chiptuning, geven we graag het voorbeeld van BMW chiptuning. De BMW 320i en de BMW 328i uit 2013 hebben dezelfde motor, maar BMW heeft de motor van de eerstgenoemde zo’n 60 PK teruggeschroefd. BMW chiptuning klinkt heel indrukwekkend, maar het komt simpelweg neer op de juiste parameters in de software aanpassen. Wij passen met chiptunen de begrenzers aan waardoor je dat extra vermogen wel tot je beschikking hebt. Chip tuning moet altijd door een specialist gedaan worden, want zonder de juiste kennis kunnen er problemen ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het advies is daarom om chip tunen altijd door een expert van EQ Performance uit te laten voeren. Dit om de eenvoudige reden dat deze precies weten binnen welke marges ze kunnen werken, zonder dat dit een impact op de kwaliteit of veiligheid van je auto heeft.

Werkt chiptuning voor jouw auto?

Voordat wij aan de slag gaan, lezen we eerst de software van je auto uit en doen we een uitvoerige check van de gezondheid van de motor d.m.v. logdata die we opnemen van jouw auto. Dat geeft ons immers de basis waarop we moeten werken. We doen dit altijd voor iedere individuele auto voor we deze chiptunen. Factoren die meespelen zijn namelijk het bouwjaar van de auto, de transmissie, conditie van verschillende onderdelen en meer. Gezien elke auto anders is, is dit een belangrijke stap. De software upgraden is overigens voor vrijwel alle diesel en benzine auto’s met een turbolader mogelijk.

Met chip tunen de juiste configuratie instellen

Met onze manier van chip tunen maken we een nieuwe configuratie voor de software van de motorcomputer en daarin hebben we verschillende optimalisatiemogelijkheden. Dit is afhankelijk van je wensen, waar wij ons natuurlijk aan aanpassen. Vanzelfsprekend mag je ook op persoonlijk advies rekenen, zodat we samen met jou de beste en gewenste performance realiseren. Veiligheid en kwaliteit spelen altijd de boventoon in het proces. Dit geeft je de garantie op een 100% doelgerichte aanpak zonder in te boeten op veiligheid en kwaliteit, wat wel kan gebeuren bij andere vormen van chiptuning. Bekende chiptuning nadelen spelen met onze aanpak geen of een veel kleinere rol.

De stappen van de configuratie

Om je een helder beeld van de stappen te geven, hebben we een overzichtelijk schema opgesteld. Maak ook zeker gebruik van onze tool om te achterhalen wat we qua performance voor jouw auto kunnen realiseren. Of, als je een VW hebt, kijk dan eens wat Volkswagen tuning voor je kan doen. Je ziet hier ook foto’s en cijfers van wat wij met onze manier van chip tunen kunnen bereiken.

Zekerheden bij chip tuning met EQ Performance

Chip tuning geeft je de vrijheid om extra vermogen uit je motor te halen. Zo is ook het optimaliseren van je motor bij EQ Performance tot in detail mogelijk, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook vragen hebt over de veiligheid, garantie en meer. Het is immers een aanpassing aan je auto waar je misschien wat huiverig voor bent. Daarover hoef je je geen zorgen over te maken, zeker niet als wij het voor je doen. Wij bieden namelijk hele duidelijke garantievoorwaarden, wat je de zekerheid geeft dat het goed gaat en binnen de geldende wetten en regels valt.

Garantie

Allereerst krijg je levenslange garantie op de geoptimaliseerde software. Dit biedt de zekerheid dat het tunen 100% effectief zal zijn. Na het tunen zul je natuurlijk weer de weg op gaan en je krijgt dan van ons 14 dagen de tijd om het zelf te ervaren en uit te proberen. Bevalt het niet? Wens je een aanpassing of wil je gewoon terug naar de fabrieksinstellingen? Dan zullen we dat voor je regelen, je krijgt ook je geld terug.

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.

Facebook Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 140 beoordelingen
js_loader

5 jaar service

We bieden 5 jaar service voor als er storingen optreden. Als je auto bij de dealer is geweest, dan kun je nadien bij ons langskomen voor een her-optimalisatie van de software. Tot slot bieden we ook nog 2 jaar motorgarantie voor auto’s tot 2 jaar oud en tot een kilometerstand van 100.000 km. Kortom, optimaliseren bij EQ Performance komt met veel zekerheden, waardoor je geen enkel risico loopt.

Andere voordelen

Bovendien profiteer je van diverse voordelen die het rijgedrag ten goede komen en de brandstofbesparing kan oplopen tot maar liefst 12% bij diesel aangedreven auto’s. Vanzelfsprekend blijft het resultaat ook binnen de EU emissie eisen, waardoor je geen problemen bij de APK krijgt.

Beste chiptuning Nederland

Wanneer je chip tuning gaat vergelijken is de kans groot dat je erachter komt dat onze methode de beste chiptuning van Nederland is. Doordat het veilig gebeurt en makkelijk terug gedraaid kan worden, is de stap om te kiezen voor chip tunen met onze methode veel kleiner. Ben je benieuwd wat voor extra vermogen er uit jouw auto gehaald kan worden? Op onze Instagram delen we resultaten, maar je kunt het natuurlijk ook opvragen met het formulier op de homepage. Ervaar het zelf en kom erachter wat de beste chiptuning van Nederland is. Nog niet overtuigd? Lees onderaan deze pagina onze Facebook reviews van ervaringen met EQ Performance.

Vragen over chip tuning

Onderstaand lees je een aantal veel gestelde vragen over chiptunen. Hoewel het al jaren gedaan wordt en de ervaringen van onze klanten sowieso positief zijn, zijn er nog steeds onduidelijkheden. Onderstaand gaan we in op een aantal vragen. Lees ook onze blog voor in-depth artikelen over chip tunen. Om direct vragen beantwoord te krijgen, kun je gerust contact met ons opnemen of langskomen bij onze vestiging in Rotterdam.

Welke chiptuning prijs moet ik aan denken?

De chiptuning prijs is afhankelijk van jouw auto. Gemiddeld duurt het chiptunen ongeveer 1,5 uur. Je kunt er dus op wachten in onze comfortabele wachtruimte of, als je het leuk vindt, mag je in overleg gerust meekijken. De kosten voor chiptuning zijn ook afhankelijk van het feit of je alleen je motor wilt laten tunen, of ook tuning voor DSG of andere automatische versnellingsbak wenst. Weet je dit nog niet? Of wil je voordat je een afspraak maakt overleggen? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke software voor chiptuning gebruikt EQ Performance?

EQ Performance werkt met eigen ontwikkelde chiptuning software. Dit maakt ons uniek en geeft ons, in onze ogen, een voorsprong op de concurrentie.

Is chiptuning slecht voor de motor?

Dit is een hardnekkig vooroordeel doordat niet alle tuningbedrijven vanuit dezelfde visie werken als wij. Er gaan verhalen rond van mensen die problemen kregen door chiptuning. Vrijwel altijd is de limiet dan te ver opgezocht waardoor delen van de motor sneller slijten of schade ondervinden. Onze software en manier van uitlezen en voorkomt dit volledig. Lees ook onze garantie op chiptuning, dan merk je dat we 100% achter ons werk staan, en dat met onze methode chiptuning niet slecht voor de motor is.

Ontdek jouw vermogenswinst

Afspraak maken voor chiptuning

Meer weten over onze diensten met betrekking tot het chip tunen ofwel de software van je auto upgraden? Vragen over onze voorwaarden, mogelijkheden of services? Of gelijk een afspraak plannen, zodat we ook jouw auto chip tunen? We horen het graag. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Gelijk een afspraak plannen doe je hier.

EQ Performance heeft twee vestigingen in Nederland, één bij Amersfoort en één bij Rotterdam waardoor het nooit te ver weg is om naar toe rijden. Óók hebben we… (en dit is misschien wel het belangrijkste puntje) ..duizenden heel tevreden klanten waarvan honderden het online hebben laten weten.

Wellicht vind je deze onderwerpen ook interessant!

Locatie

Automerken

Handige informatie