fbpx
Chiptuning

Chiptuning

EQ Power optimalisatie – De oplossing voor meer rijplezier!

Extra vermogen en een verbeterde trekkracht dankzij chiptuning van EQ Performance

Chiptuning is het optimaliseren van de motor van je auto om het maximale uit jouw auto te halen. De parameters van de originele software van de motor worden juist afgesteld, waardoor we de motor beter kunnen laten presteren. Denk aan meer PK’s, brandstofbesparing, betere wegligging, snellere acceleratie en meer trekkracht. Alles om jouw rijplezier te verhogen.

De chip tuning van EQ Performance is altijd maatwerk. Elke auto is immers anders, dus waarom zou de software voor de chiptuning dan hetzelfde moeten zijn? Onze specialisten lezen eerst de huidige software van jouw auto uit en configureren deze dan volgens de mogelijke opties. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met jouw specifieke wensen. Kwaliteit, veiligheid en garantie van een verbeterde rijervaring zijn de belangrijkste factoren bij EQ Performance. Na de configuratie wordt de software weer ingelezen op de ECU (motorcomputer) en ben je klaar voor meer rijplezier met jouw “nieuwe” auto.

 • Softwarematige aanpassingen zonder mechanische aanpassingen aan de auto

 • Meer vermogen (PK’s) en verbeterde trekkracht (NM)

 • Geschikt voor dieselmotoren en benzinemotoren met turbolader

 • Resultaat blijft binnen de EU emissie eisen, dus geen probleem met de jaarlijkse keuring

 • De motor draait rustiger en soepeler

 • Brandstofverbruik voor auto’s op diesel daalt tot wel 12%

 • Snelheidsbegrenzer wordt kosteloos verwijderd

 • Al onze motor optimalisaties worden geleverd met optimalisatie-certificaat

Draai je telefoon voor een betere weergave

Onze chiptuning: het juist afstellen van de parameters

Elke moderne auto beschikt over ingebouwde software die via de motorcomputer aangestuurd wordt. Dit biedt ruimte voor modificaties, zoals chip tuning. Chiptunen wordt gedaan met het oog op het realiseren van beter rijgedrag, meer souplesse, meer vermogen en een efficiëntere verbranding van de motor. Wij hebben de juiste middelen, kennis en kunde in huis hebben om de originele software van je auto te upgraden. In feite passen we de parameters van de originele software zo aan dat je auto nog efficiënter zal werken. Met onze manier van chiptuning krijg je geen andere software in je auto. Anders dan bij andere chip tuning bedrijven behoudt je de software van de fabrikant. Wij passen enkel de parameters aan om de motor optimaal te laten presteren. Je auto laten chiptunen is dus volledig veilig.

Live logdata voor én na de chiptuning

Voordat wij aan de slag gaan, lezen we eerst de software van je auto uit en doen we een uitvoerige check van de gezondheid van de motor d.m.v. live logdata die we opnemen van jouw auto. Dit vormt voor ons het uitgangspunt van onze EQ Power optimalisatie. Na het juist afstellen van de parameters wordt de live logdata opnieuw opgenomen om te controleren of de parameters goed staan.

Het is bij ons ook mogelijk om, tegen een kleine meerprijs, een vermogensmeting uit te laten voeren. De vermogensmeting kunnen wij op al onze locaties uitvoeren.

Voordelen EQ

 • Softwarematige aanpassingen, geen mechanische aanpassingen aan de auto vereist
 • Meer vermogen (pk’s), trekkracht en souplesse
 • Geschikt voor vrijwel alle diesel en benzine auto’s met turbolader
 • Resultaat blijft binnen EU emissie eisen, dus geen probleem bij APK
 • Motor draait rustiger en soepeler wegens de geperfectioneerde verbranding

 • Optimalisatie duur van gemiddeld 1.5 uur
 • Brandstofbesparing voor dieselvoertuigen tot wel 12%
 • Snelheidsbegrenzer wordt kosteloos verwijderd
 • Al onze motor optimalisaties worden geleverd met optimalisatie-certificaat

Auto laten chiptunen: ervaar zelf de verbeterde prestaties

Wanneer je jouw auto laat chiptunen, is het effect direct merkbaar in een betere gasrespons, waardoor je niet langer hogere toeren hoeft te maken. Ook het brandstofverbruik neemt af, je geniet van een snellere acceleratie door de hogere trekkracht en je hebt meer power dankzij de toename in pk’s. Het belangrijkste resultaat is dat de motor soepeler, rustiger en efficiënter draait.

Houdt wel rekening met een ietwat hogere slijtage van de banden en remmen, zeker als je het toegenomen vermogen aanspreekt. Maar, dit mag logisch zijn en zou geen reden moeten zijn om niet voor chiptuning te kiezen. Ben je niet tevreden over chiptuning? Dan kun je bij EQ Performance je auto weer naar de originele instellingen terug laten zetten. Je krijgt bij ons 14 dagen Niet Tevreden, Geld Terug-garantie en maar liefst 5 jaar service assist.

Jouw wensen zijn voor ons het uitgangspunt bij chiptuning

Omdat we bij EQ Performance gebruik maken van unieke technieken, kunnen we de verschillende parameters afstellen zodat jouw auto gaat presteren naar jouw behoefte. Bij het uitlezen van de software van de motor gaan wij na welke opties er zijn en bespreken dit met jou, zodat jij weet wat je te wachten staat. Bij het chiptunen houden we zoveel mogelijk rekening met jouw wensen, uiteraard in hoeverre de parameters ons hier de ruimte in bieden. Nadat we de geoptimaliseerde software weer in de motor hebben gezet, is het tijd voor een proefrit. Je ervaart vrijwel direct de verbeteringen die wij hebben doorgevoerd. En is er iets nog niet naar wens? Dan passen we dit gelijk voor je aan. Wij zijn immers pas tevreden als jij dat bent!

Wat onze klanten zeggen over EQ Performance

Paul van eq Leusden heeft mij goed geholpen topper is het
Mijn Audi A3 1.6 diesel is een stuk rustiger en soepeler gaan rijden.Vooral het eerder op toeren en vermogen komen is top! Dit is gekomen na mijn bezoek aan EQ Performance. Ik had dit uiteraard jaren eerder moeten doen wat een enorm verschil qua rij ervaring! Ik ben enorm tevreden over de prestatie,s die mijn Audi heeft gekregen! Nu na drie maanden nog steeds aan het genieten! Duidelijke afhandeling, schone en mooie werkplaats. Mijn volgende Audi gaat zeker weer naar EQ Performance.
Hele nette zaak waar eerst netjes werd uitgelegd wat de stappen zijn.
Mooie wachtruimte en lekkere koffie.
Na een uur werd ik gehaald met de mededeling dat het gereed was.
Netjes een map meegekregen met ook wat gadgets erin.
Resultaat is zeer goed merkbaar. Erg blij mee.
40pk en 80Nm bij m’n golf7 diesel dsg💪🤗
Thanks mannen.
Ik heb deze auto pas in mijn bezit. Deze was getuned bij tuningservice en voelde heel zenuwachtig en onrustig aan. Na advies van Rink een optimalisatie laten uitvoeren door EQ en hij rijd nu heerlijk soepel. En daarbij nog steeds veel vermogen en koppel. Eerlijk en goed advies! Blij dat ik geweest ben!
goede service prima optimalisatie
Na eerder mijn VW Caddy 2.0 Tdi Dsg de Motor en Bak te hebben laten tunen van 102pk naar 185pk nu er toch ook maar voor gekozen de EGR klep open te laten zetten voor een langere levensduur van de Motor een goede beslissing en weer de Super service van EQ performance Zeker een aanrader, THX Paul
Vandaag met mijn golf 7 GTE langs gegaan. Rijdt veel soepeler lekkerder en vooral krachtiger. Van 204 pk naar 290 pk! Heel tevreden!!
Van de week mijn golf 7 1.6 TDI laten chippen. Wezenlijk verschil! Goede service en wachtruimte.
BMW 2-serie Active Tourer 220i door Paul Kwee van EQ Performance laten optimaliseren.
Wat rijdt de wagen nu toch een stuk soepeler dankzij het verhoogd koppel van 180Nm naar 400Nm en vermogen van 192 Pk naar 250Pk. Goede service, ook de 8traps automaat is iets aangepast.
netjes behandel en personeel is heel profesoneel
Na contact met VW dealer doorverwezen naar EQ Perfoemance. Goed, net en professioneel bedrijf, weten wat ze doen. Na de auto tuning een testrit gehad waaruit bleek dat hij happerde en mijn DSG ook getuned moest worden. Na de tuning en de tuning van de DSG bak is mijn VW Golf een beest geworden, ik raad jullie dan ook zeker aan om je auto bij dit bedrijf te laten tunen!👍🏿👍🏿👍🏿
Auto bij dit bedrijf laten optimaliseren. Flink wat PK’s extra, veel extra koppel en bovenal veel zuiniger gaan rijden. Dit laatste ligt uiteraard aan je rijstijl. Mijn Volvo liep 4,5 liter op 100km (diesel) bij 105 km/u. Na de optimalisatie is dat gezakt naar 3,6 liter op 100km. Met een volle tank kan ik nu ruim 1600km rijden ipv 1200!

Zeker het aanraden waard👍🏻
snelle service betrouwbaar een echte aanrader
js_loader

Chiptuning voor zowel diesel- als benzineauto’s

EQ Power Optimalisatie is geschikt voor benzine- en dieselmotoren van verschillende merken. Zo kun je bij ons terecht voor Volkswagen chiptuning, BMW chiptuning of voor het chiptunen van een ander automerk. Met behulp van de kentekencheck controleren wij of de auto hier geschikt voor is en welke kansen er liggen. Onze chiptuning haalt het beste uit jouw auto door te zorgen voor meer vermogen en trekkracht met als gevolg een snellere acceleratie. De motor zal soepeler aanvoelen, met als resultaat meer rijcomfort. Na optimalisatie kan de totale performance van jouw auto tot wel 30% verbeteren. Dieselauto’s zijn in veel gevallen ook zuiniger als gevolg van de optimalisatie. De exacte besparing voor dieselauto’s hangt ook af van o.a. jouw rijstijl, de staat van de auto en weersomstandigheden.

Op een veilige manier de prestaties van jouw auto verbeteren

Bij de ontwikkeling van onze chip tuning is rekening gehouden met de marges waarin we kunnen bewegen zonder in te boeten aan kwaliteit of veiligheid van jouw wagen. Daarnaast wordt bij elke individuele optimalisatie rekening gehouden met de specifieke factoren voor jouw auto zoals bijvoorbeeld bouwjaar, transmissie en de conditie van essentiële onderdelen. Bij je jaarlijkse APK zul je dus niet voor onverwachte problemen komen te staan. De optimalisatie is altijd veilig en voldoet aan de eisen van de EU emissie.

Lees hier meer over alle garanties die je bij EQ Performance krijgt.

Welke software wordt gebruikt voor de chiptuning?

Standaard optimalisatie software bestaat eigenlijk niet. Wij lezen de huidige software en logdata van jouw auto uit en op basis van jouw auto, wensen en behoeften worden de parameters aangepast door ons In-house softwaretak EQ Software (ww.eq.software). Doordat we onze eigen software ontwikkeling hebben, kunnen we de beste maatsoftware maken voor jouw auto.

Is chiptuning veilig voor mijn auto?

Jazeker, bij de ontwikkeling van de EQ Optimalisatie is rekening gehouden met de fabrieksmarges waarbinnen we kunnen bewegen zonder in te boeten aan kwaliteit of veiligheid van jouw auto. Daarnaast wordt bij elke individuele optimalisatie rekening gehouden met de specifieke factoren van jouw auto zoals bouwjaar, transmissie kilometerstand en de conditie van essentiële onderdelen.

Bieden jullie garantie op de chiptuning?

EQ Performance staat garant voor het leveren van hoge kwaliteit, veilige en betrouwbare producten. Het is daarmee vanzelfsprekend dat wij jou garanties geven op al onze producten. Onze producten worden uitvoerig getest en bevinden zich altijd binnen de veiligheidsmarges van het belastingsniveau van de motor. Meer over onze garantie lees je op onze garantie pagina.

Waar wordt de chiptuning uitgevoerd?

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, werken wij alleen op onze eigen werkplaatsen. In deze werkplaatsen beschikken wij over de nodige apparatuur om de software uit te lezen, de live logdata te registreren en de kwaliteitscontroles uit te voeren. EQ Performance is gevestigd in Leusden, Berkel en Rodenrijs en Halsteren. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt!

Hoe lang duurt chiptuning?

Gemiddeld duurt het chip tunen van een auto 1,5 uur. In elke werkplaats is een wachtruimte gecreëerd waar je kunt wachten tot onze specialisten de chiptuning hebben uitgevoerd.

Elke auto is anders. Geef daarom je kenteken en e-mailadres door en wij laten jou z.s.m. weten wat jóúw auto precies aan extra PK’s en trekkracht kan krijgen.

Liever bellen? Laat hier je telefoonnummer achter en wij geven je een belletje.