fbpx
Mercedes

Mercedes chiptuning

Ben je een trotse Mercedes Benz rijder, maar wil je toch net dat beetje extra vermogen, trekkracht of brandstofbesparing om je rijplezier te verhogen? Dan is de Mercedes chiptuning van EQ Performance iets voor jou! Onze specialisten zijn dagelijks bezig met het optimaliseren van Mercedes Benz modellen door middel van erkende software en de modernste apparatuur. Vul de vrijblijvende kenteken check in en ontdek welke kansen er voor jouw auto zijn!

chiptuning mercedes

Wij bieden Mercedes Benz chiptuning aan voor vrijwel elk type Mercedes. Denk aan:

 • Mercedes A-klasse
 • Mercedes B-klasse
 • Mercedes C-klasse
 • Mercedes AMG
 • Mercedes GLA
 • Mercedes CLA
 • En nog veel meer Mercedes Benz modellen!

Wij als EQ Performance hebben een unieke, eigen software ontwikkeld die voor vrijwel alle diesel en benzine auto’s met turbolader toegepast kan worden. Ook jouw Mercedes Benz model. Bij chiptuning stellen we de parameters juist af om zo meer vermogen, trekkracht of brandstofbesparing te realiseren. Na de chiptuning krijg je 14 dagen de tijd om de Mercedes chiptuning uit te proberen. Ben je niet tevreden over de prestaties van je auto na de chiptuning? Dan zetten we alles weer terug naar de oorspronkelijke instellingen én krijg je je geld terug.

Wil jij ook een hoger rijcomfort in jouw Mercedes Benz? Doe dan een vrijblijvende kenteken check. Aan de hand van jouw kenteken kijken we naar het huidige vermogen van je auto en kunnen we achterhalen of en hoe we jouw rijplezier kunnen verhogen en jouw Mercedes meer vermogen kunnen geven.

Mercedes chiptuning specialist: zelfontwikkelde software voor het best mogelijke resultaat

EQ Performance is niet voor niets Mercedes chiptuning specialist. Met al meer dan 15.000 geoptimaliseerde auto’s weten wij als geen ander wat we doen. Wij hebben onze eigen chiptuning software ontwikkeld, waarmee we voor elke auto de beste resultaten kunnen realiseren. Ook voor jouw Mercedes Benz. De specialisten van EQ Performance bieden Mercedes Benz chiptuning aan die 100% veilig is.

Elke moderne auto van Mercedes Benz is tegenwoordig voorzien van een stukje software dat diverse onderdelen in de auto aanstuurt op basis van sensoren. Dat geeft ons de ruimte om software upgrades door te voeren. Wij analyseren de motorcomputer van jouw Mercedes en brengen de optimalisatiekansen in kaart. Nadat we de uitkomst van deze analyse met je hebben besproken, passen wij de parameters aan waarmee we de software specifiek en op maat afstemmen binnen het haalbare perspectief.

Het resultaat van Mercedes chiptuning: duurzamer en met meer vermogen

 • De kracht van de motor komt sneller op
 • Brandstofverbruik voor auto’s op diesel daalt tot wel 12%
 • De motor draait rustiger en soepeler
 • Meer rijcomfort en veiligheid onderweg

Kies je voor Mercedes Benz chiptuning van EQ Performance? Dan kun je erop vertrouwen dat wij jouw auto binnen de EU emissie regels optimaliseren. Je zult merken dat de motor veel soepeler, rustiger en efficiënter draait.

Na de Mercedes tuning merk je direct verschil in rijgedrag en, misschien nog wel belangrijker, rijcomfort. Dit komt doordat we de parameters op diverse vlakken aanpassen om de performance van je Mercedes te optimaliseren. In vrijwel alle gevallen zorgt dat voor een veel fijnere rijervaring. Je ervaart meer vermogen, een verbeterde trekkracht en brandstofbesparing. Dit komt omdat de AFR (air fuel ratio) beter gebalanceerd wordt, wat dus veel efficiënter werkt. Samen met jou gaan wij voor het beste resultaat! Let wel: doordat je na de chiptuning meer vermogen aanspreekt, is het verstandig om je remschijven en banden (en het profiel) vaker te controleren. Deze zullen iets sneller slijten. Houdt hier dus rekening mee.

Mercedes Benz chiptuning voor automaat, diesel en benzine auto’s

Ben je trotse eigenaar van een Mercedes Benz met handgeschakelde versnellingsbak of een automaat? En rijd je op benzine of diesel? Voor onze specialisten maakt dat niets uit. Onze software upgrades zijn voor vrijwel alle diesel en benzine Mercedes motoren met turbolader geschikt. Aan de hand van jouw kenteken kunnen wij de belangrijkste informatie over je auto al inzien.

Rijdt je in een automaat? Dan is er in het geval van een automatische transmissie ook een mogelijkheid om daar aanpassingen in te verrichten. Bij Mercedes Benz chiptuning voor automaten stellen we de schakel parameters verfijnder af op de koppel, wat als directe resultaat een betere rijervaring oplevert. Je auto schakelt nog vlotter, wat op zijn beurt weer een verbeterde acceleratie biedt. Chiptuning kent eigenlijk alleen maar voordelen!

Mercedes chiptuning op maat terwijl je wacht!

De duur van onze EQ Power chiptuning duurt gemiddeld 1,5 uur, afhankelijk van het type auto. Een automaat optimalisatie duurt in veel gevallen één uur. Een EQ Power chiptuning met handschakeling is met ongeveer anderhalf uur klaar. In onze wachtruimte kun je wachten terwijl onze specialisten jouw auto onder handen nemen. Geniet van heerlijke koffie of thee, kijk je favoriete film of serie op onze tv of verbindt je laptop, tablet of telefoon met ons wifi netwerk. Wij zijn gevestigd bij Amersfoort, Rotterdam en Bergen op Zoom. Er zit dus altijd een locatie bij jou in de buurt!

Meer weten? Geef ons een belletje op 085 – 3011 229. Gelijk een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook.

Alvast ontdekken wat er uit jouw auto te halen valt? Doe de gratis kenteken check!

Chiptuning voor Mercedes Benz autos’: wat houdt dat in?

De meeste moderne auto’s zijn uitgevoerd met een motorchip. Deze chip stuurt de software aan die ervoor zorgt dat jouw auto doet wat het moet doen. Die software kan, net als de software van je telefoon, geüpdate worden om optimale prestaties te leveren. Onze specialisten analyseren jouw motorchip en stellen de parameters goed af, zodat jouw auto voldoet aan jouw wensen. Wil je dat jouw Mercedes Benz meer trekkracht, vermogen of een efficiëntere verbranding krijgt? Dan is EQ Performance het juiste adres.

Wat kost chiptuning voor Mercedes auto’s?

De prijs voor chiptuning is afhankelijk van de prestaties van jouw auto en de wensen die je hebt. We bespreken daarom eerst alle mogelijkheden met jou en gaan na akkoord voor jou aan de slag. Jij weet van tevoren dus precies wat het gaat kosten.

 

Krijg ik garantie op de door jullie uitgevoerde chiptuning?

Op de door EQ Performance uitgevoerde chiptuning rust altijd levenslange garantie op de software. Is je auto jonger dan twee jaar oud en staat er minder dan 100.000 kilometer op de teller? Dan hanteren wij de fabrieksgarantie. Is je auto ouder dan twee jaar en/of staat er meer dan 100.000 kilometer op de teller? Dan bieden wij software garantie op de door ons geleverde optimalisaties. Mocht er iets gebeuren met de software, dan valt dit onder de garantie. Onze specialisten zullen dit uiteraard ook nog met jou bespreken tijdens het maken van een afspraak.

Voor welke modellen bieden jullie Mercedes chiptuning aan?

EQ Performance biedt chiptuning aan voor vele Mercedes Benz modellen. Denk aan de Mercedes Benz A-klasse of Mercedes Benz C-klasse, GLA, CLA.. Het zijn er te veel om op te noemen. Benieuwd of jouw auto ook kansen biedt voor een betere rijervaring en meer rijplezier? Vul dan het vrijblijvende kenteken formulier op onze website in. Aan de hand van jouw kenteken bekijken we welke kansen er voor jouw auto zijn! Het invullen van jouw kenteken is uiteraard geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

 

js_loader

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.