fbpx
Carbon Cleaning

Carbon Cleaning

EQ Carbon Cleaning – Laat je auto beter ademen!

Verbeterde rijprestaties, lagere brandstof verbruik en minder uitstoot door een schone motor!

Waarom Carbon Cleaning

Vervuiling door koolstofaanslag zorgt voor slechte verbranding waardoor uw motor kan verstikken.
Met als gevolg, meer verbruik, kans op storingen en meer uitstoot (bv roetdeeltjes bij een dieselmotor). De vervuiling ontstaat doordat bij direct ingespoten motoren vele motoronderdelen niet worden gereinigd doordat de brandstof direct in de verbrandingskamer wordt ingespoten.

Ook zorgen diverse systemen zoals bv de EGR klep dat verbrande (vervuilde) uitlaatgassen weer terug de motor ingaan die vervolgens het inlaattraject en uitlaattraject (Roetfilter/Katalysator) wederom vervuilen. Carbon Cleaning kan in veel gevallen ook helpen om bepaalde storingen te verhelpen en zorgt ervoor dat je motor weer draait zoals hij uit de fabriek kwam.

Hoe werkt Carbon Cleaning

Het Carbon Cleaning station sluiten we aan doormiddel van een slang in te brengen bij de lucht inlaat van de motor. Uit deze slang geeft komt een pulserende stroom van waterstof die via de inlaatspruitstuk je motor reinigt. De delen die worden gereinigd zijn de inlaatspruitstuk, kleppen, verbrandingskamer, turbo, katalysator en/of roetfilter.
De duur van een behandeling is ongeveer 1 uur en draait de motor stationair. Tijdens dit proces wordt er enkele malen het toerental van de motor verhoogt om oa de EGR kleppen te bewegen en ook daar de luchtstroom te laten komen. Tevens om de eerste aanslag al te verwijderen.

 

 

 

 

 

Klik op “afspraak maken” om een afspraak te plannen.

  • Lagere brandstof verbruik door efficiëntere verbranding

  • Verlaagd roetdeeltjes uitstoot bij dieselmotoren

  • Je motor draait soepeler doordat alle koolafzetting wordt gereinigd

  • Minder kans op storingen door vervuilde sensoren

  • Reinigt, Inlaattraject, kleppen, zuigers, katalysator/Roetfilter

  • Verlaagt uitstoot door schonenere verbranding

  • Zorgt er in veel gevallen voor dat diesels weer door de APK komen door reducering roetstofdeeltjes

  • Betere gasrespons en het oude vermogen van de motor wordt hersteld

  • Behandeling duurt ongeveer 1 uur

  • Geschikt voor alle brandstofmotoren

Afspraak maken

Carbon Cleaning

De kosten voor een Carbon Cleaning behandeling zijn;

€ 85,- incl btw voor motoren tot 6 cilinders
(duur 45 min)

€ 145,- incl btw voor motoren met meer dan 6 cilinders
(duur 1,5 uur)

Welke software wordt gebruikt voor de chiptuning?

Standaard optimalisatie software bestaat eigenlijk niet. Wij lezen de huidige software en logdata van jouw auto uit en op basis van jouw auto, wensen en behoeften worden de parameters aangepast door ons In-house softwaretak EQ Software (ww.eq.software). Doordat we onze eigen software ontwikkeling hebben, kunnen we de beste maatsoftware maken voor jouw auto.

Is chiptuning veilig voor mijn auto?

Jazeker, bij de ontwikkeling van de EQ Optimalisatie is rekening gehouden met de fabrieksmarges waarbinnen we kunnen bewegen zonder in te boeten aan kwaliteit of veiligheid van jouw auto. Daarnaast wordt bij elke individuele optimalisatie rekening gehouden met de specifieke factoren van jouw auto zoals bouwjaar, transmissie kilometerstand en de conditie van essentiële onderdelen.

Bieden jullie garantie op de chiptuning?

EQ Performance staat garant voor het leveren van hoge kwaliteit, veilige en betrouwbare producten. Het is daarmee vanzelfsprekend dat wij jou garanties geven op al onze producten. Onze producten worden uitvoerig getest en bevinden zich altijd binnen de veiligheidsmarges van het belastingsniveau van de motor. Meer over onze garantie lees je op onze garantie pagina.

Waar wordt de chiptuning uitgevoerd?

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, werken wij alleen op onze eigen werkplaatsen. In deze werkplaatsen beschikken wij over de nodige apparatuur om de software uit te lezen, de live logdata te registreren en de kwaliteitscontroles uit te voeren. EQ Performance is gevestigd in Leusden, Berkel en Rodenrijs en Halsteren. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt!

Hoe lang duurt chiptuning?

Gemiddeld duurt het chip tunen van een auto 1,5 uur. In elke werkplaats is een wachtruimte gecreëerd waar je kunt wachten tot onze specialisten de chiptuning hebben uitgevoerd.

Elke auto is anders. Geef daarom je kenteken en e-mailadres door en wij laten jou z.s.m. weten wat jóúw auto precies aan extra PK’s en trekkracht kan krijgen.

Liever bellen? Laat hier je telefoonnummer achter en wij geven je een belletje.