Audi tuning; het beste adres

Een betere performance van jouw Audi realiseren doe je samen met EQ Performance. Wij zijn, met Audi tuning, gericht op de software van de motorcomputer. Met Audi of Volkswagen tuning is er bij ons dus geen sprake van mechanische modificaties. De software is voor ons voldoende om meer uit jouw auto te kunnen halen en dat doen we op een volledig veilige en verantwoorde manier. Wij werken namelijk binnen bepaalde marges zonder dat dit invloed op de veiligheid of kwaliteit van jouw auto heeft.

Wat wij doen met de chiptuning van de Audi is dat we de software van de motorcomputer uitlezen en dat vervolgens analyseren. De loggegevens geven een goede indicatie van waar we de software kunnen optimaliseren. Die optimalisatie kunnen wij in anderhalf uur voor je verzorgen. Hierbij passen we diverse parameters aan in het motormanagement aan, die wij als het ware meer verfijnd afstellen. Dit is direct merkbaar in het rijgedrag van jouw auto.

Als Audi tuner houden we ons uitsluitend hiermee bezig en naargelang je wensen leveren wij maatwerk.

chiptuning audi

Verschillende mogelijkheden

EQ Performance richt zich op drie primaire zaken bij tuning van de Audi: EQ Power, Automaat optimalisatie en vermogensmeting. Onder die eerste valt het eerder aangehaalde finetunen van de software binnen de marges. Dit is de Audi chiptuning waarbij we de software van de motorcomputer onder handen nemen.

Automaat optimalisatie richt zich specifiek op de automaat en na zo’n behandeling zal de snelheid in schakelen toenemen. Ook als de manier van schakelen niet vlot genoeg verloopt, kunnen we dat met deze softwarematige benadering specifieker afstellen. Hierdoor zal het rijgedrag van de auto hoe dan ook verbeteren. De transmissie kan de motorkoppel namelijk beter verwerken en dat komt de rijbeleving ten goede.

Tot slot hebben we nog de vermogensmeting. Hiermee kijken we wat de technische staat van de motor is en op basis daarvan kunnen wij jou adviseren in Audi of Mercedes tuning. Je kunt voor deze zaken apart bij onze Audi tuner terecht, maar ook voor andere zaken ben je bij ons van harte welkom. Het is maar net wat je wenst, wij leveren maatwerk naargelang jouw eisen!

Direct merkbare verbetering

Het belangrijkste resultaat van Audi tuning is dat je auto er op vooruit gaat. Door de chiptuning van de Audi waarbij we de software specifieker afstellen, zul je merken dat de motor soepeler, rustiger en efficiënter zal gaan draaien. Ook werken wij uitsluitend binnen wat wettelijk is toegestaan. Het resultaat zal dus altijd binnen de EU emissie eisen blijven, wat dus geen problemen bij de APK oplevert.

Ook veiligheid vinden wij zeer belangrijk. De merkbare aanpassingen zorgen voor meer vermogen en trekkracht, maar dat alleen zonder dat de veiligheid of kwaliteit van de auto in het geding komt. Het primaire uitgangspunt is een verbetering van de rijervaring dankzij soepeler schakelen en een rustigere motor die bovendien efficiënter opereert. In het geval van dieselauto’s kan het ook nog eens een brandstofbesparing opleveren, die kan toenemen tot maar liefst 12%.

In de praktijk is Audi chiptuning terug te brengen naar een aantal merkbare effecten. Afgezien van hetgeen hierboven genoemd is, zul je merken dat de trekkracht is toegenomen. Hierdoor zal de auto sneller accelereren en ook neemt het vermogen toe. Dit is merkbaar in meer kracht op hogere toeren en, wat net zo fijn is, is dat de gasrespons wordt geoptimaliseerd, waardoor je een nog beter gevoel van controle krijgt.

Garantie op het maatwerk

De tuning van Audi’s is puur softwarematig en hierin leveren wij een upgrade op maat. Dit wil zeggen dat we de software en diens parameters specifiek op jouw auto afstemmen. Dit naargelang de loggegevens, waardoor we het beste resultaat kunnen bereiken. Zo zal de auto meer duurzaam opereren, omdat het veel meer ingesteld is op jouw rijgedrag. Doordat dit na de tuning van de Audi meer op elkaar afgestemd is, zal de rijbeleving aanzienlijk beter zijn.

Natuurlijk komt dit ook met garanties, want bij Audi, maar ook BMW tuning geniet je van twee weken proefrijden. Bevalt de aanpassing niet? Dan kom je terug en zetten wij de instellingen geheel kosteloos terug naar hoe het was. Ook mag je rekenen op afterservice. Als de auto bijvoorbeeld een dealer update heeft gehad, dan regelen wij gratis de her-optimalisatie. Tot slot heb je levenslange garantie op de geoptimaliseerde software en 5 jaar service assist bij storingen.

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.

Facebook Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 140 beoordelingen
js_loader

Maak een afspraak

Meer uit jouw auto halen? Maak een afspraak bij EQ Performance voor Audi tuning. Wij bekijken samen met jou waar meer winst te behalen valt en wij leveren Audi chiptuning op maat. Met anderhalf uur zijn we klaar en je zult gegarandeerd verbetering merken! Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

EQ Performance heeft twee vestigingen in Nederland, één bij Amersfoort en één bij Rotterdam waardoor het nooit te ver weg is om naar toe rijden. Óók hebben we… (en dit is misschien wel het belangrijkste puntje) ..duizenden heel tevreden klanten waarvan honderden het online hebben laten weten.