fbpx
FAQ

Meest gestelde vragen

Is een vermogensmeting noodzakelijk om een auto goed af te stellen tijdens een optimalisatie?

Het antwoord op deze vraag is nee. Om een auto goed af te kunnen stellen heb je loggegevens nodig van de motor en is een vermogensmeting niet verplicht.

Het belangrijkste is dat de lucht-brandstof verhouding goed is afgesteld, dus niet te rijk (teveel benzine) of te arm (te weinig benzine). Met de loggegevens, die wij met livedata registreren tijdens een testrit, kunnen wij tevens de technische staat van de motor beoordelen. In de logdata zien we onder andere de gegevens van de turbo, injectoren en de lamdasensor. Samen met deze gegevens maken we de software voor jouw auto op maat.

Een vermogensmeting bij EQ Performance is natuurlijk wel mogelijk mocht je toch exact willen zien hoeveel vermogen jouw auto levert.

Een vóór en na vermogensmeting kost €99,- incl BTW.

Wat betekent de 14 dagen testtijd?

Wanneer je bij EQ Performance je auto laat optimaliseren dan krijg je standaard van ons 14 dagen testtijd vanaf de dag dat je auto is geoptimaliseerd. Dit betekent dat je twee weken lang lekker kunt rondrijden met een beter rijdende auto zonder zorgen. Je kunt dan van alles testen als je dat wilt en kijken hoe het rijdt in de praktijk bij dagelijks gebruik. Mocht het zo zijn dat je het vindt tegenvallen of dat je het je geld niet waard vindt, dan ben je binnen die 14 dagen bij ons van harte welkom om de auto weer terug naar origineel te zetten en krijg je netjes je volledig betaalde bedrag terug! We zijn namelijk zo zeker van onze kwaliteit dat we dit soort services durven aan te bieden.

Check je vermogenswinst of plan direct een afspraak

Heeft de naam EQ Performance een betekenis?

Uiteraard hoeven we niet uit te leggen waarom “Performance” in onze naam zit, maar ik snap dat EQ niet altijd voor iedereen even duidelijk is. De letters EQ uit onze naam zijn een afkorting voor “Equalizer”. Met een equalizer kun je de kwaliteit van audio perfect afstellen zodat je geluidsset de beste prestaties levert. Omdat dit eigenlijk precies is wat we met jouw auto doen vonden we het de perfecte toevoeging voor onze naam. Wij stellen namelijk jouw auto nog beter af waardoor de motor optimaal zal presteren.

Merk ik direct verschil na een EQ power optimalisatie?

Ja, het verschil merk je direct. In enkele gevallen duurt het 200 tot 300 km voordat de software volledig is ingeleerd en je het verschil optimaal voelt – dit is vooral het geval bij kleine benzine motoren. Inleren is het gevolg van de vele sensoren die tegenwoordig in de motor en transmissie zitten die tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe software.

Ik heb een DSG/automatische transmissie, kan de EQ Power Optimalisatie dan ook?

Jazeker, de EQ Optimalisatie is ook geschikt voor auto’s met automische transmissie en DSG bak. Wij houden bij de optimalisatie rekening met de veiligheidsmarges van het type transmissie en zorgen ervoor dat die niet wordt overbelast. Je hoeft dus ook geen extra kosten te maken voor een eventuele transmissie updates.

Kan ik dezelfde brandstof blijven tanken na de EQ Optimalisatie?

Ja hoor, de EQ optimalisatie is geschikt voor elk type brandstof en die kan je gewoon blijven gebruiken. Ons advies is E5 (RON 98) omdat de motor lekkerder en efficienter draait maar E10 kan ook getankt worden gezien we de afstelling van de optimalisatie op E10 doen. Wil je de dat we je auto  alleen op E5 afstellen dan is dit uiteraard geen probleem. Dieselrijders kunnen gewoon diesel blijven tanken.

Bieden jullie garantie?

EQ Performance staat garant voor het leveren van high quality, veilige en betrouwbare producten. Het is daarmee vanzelfsprekend dat wij jou garanties geven op al onze producten. Onze producten worden uitvoerig getest en bevinden zich altijd binnen de veiligheidsmarges van het belastingsniveau van de motor. Lees meer

Kan ik nóg meer vermogen uit mijn auto halen dan met de EQ POWER Optimalisatie?

Ja, dit is mogelijk. Om de veiligheid te waarborgen zijn hiervoor mechanische aanpassingen aan te raden. Vaak wordt het extra vermogen door deze mechanische aanpassingen relatief duurder.
Valt je auto nog binnen de garantie dan zullen deze aanpassingen ook invloed hebben op je garantie.

Heb je jouw wagen nog niet eerder laten optimaliseren (bij EQ of elders)? Dan raden wij aan eerst voor een optimalisatie te kiezen. Het verschil is aanzienlijk. Mocht je daarna nóg meer power willen, dan kan je altijd kijken naar de opties voor mechanische aanpassingen.

Is optimalisatie wel veilig en verantwoord voor mijn auto?

Jazeker, bij de ontwikkeling van de EQ Optimalisatie is rekening gehouden met de fabrieksmarges waarbinnen we kunnen bewegen zonder in te boeten aan kwaliteit of veiligheid van jouw auto. Daarnaast wordt bij elke individuele optimalisatie rekening gehouden met de specifieke factoren van jouw auto zoals bouwjaar, transmissie kilometerstand en de conditie van essentiële onderdelen. Zie ook ons schema voor het EQ Optimalisatieproces.