fbpx
BMW

BMW Chiptuning

Meer trekkracht, extra vermogen en meer rijplezier uit je prachtige BMW halen? Met chiptuning halen wij het sportieve karakter van jouw BMW model weer naar boven. Bij EQ Performance richten wij ons op BMW chiptuning door middel van erkende software. Onze specialisten analyseren en optimaliseren jouw motor chip om jou een nog betere rijervaring te bieden.chiptuning bmw

Wij bieden BMW chiptuning aan voor vrijwel elk type BMW. Denk aan:

 • BMW 116i
 • BMW 118i
 • BMW 120i
 • BMW 1 serie
 • BMW 320i
 • BMW 330i
 • BMW B58
 • En nog veel meer BMW modellen!

Deze software upgrade van EQ Performance is geschikt voor vrijwel alle diesel en benzine auto’s met een turbolader. In het geval van een diesel motor kan de brandstofbesparing oplopen tot maar liefst 12%. Dat scheelt dus behoorlijk in de brandstofkosten! Bovendien krijg je 14 dagen de tijd om de BMW chiptuning uit te proberen. Ben je niet tevreden over de prestaties van je BMW na de chiptuning? Dan zetten we alles weer terug naar de oorspronkelijke instellingen én krijg je je geld terug. 

Nu ben jij vast ook benieuwd of er meer in jouw BMW zit. Tijd om dat te ontdekken. Doe een vrijblijvende kenteken check. Aan de hand van jouw kenteken kijken we naar het huidige vermogen van je auto en kunnen we achterhalen of en hoe we jouw rijplezier kunnen verhogen en jouw BMW meer vermogen kunnen geven.

Erkende BMW chiptuning op maat op basis van unieke, zelfontwikkelde software

Wij halen graag het beste uit jouw auto. Daarom maken we enkel gebruik van onze eigen software. Dit is een erkende software waarmee we de prestaties van al meer dan 15.000 auto’s hebben geoptimaliseerd. De specialisten van EQ Performance bieden BMW chiptuning aan die 100% veilig is. 

Elke moderne auto is tegenwoordig voorzien van een stukje software dat diverse onderdelen in de auto aanstuurt op basis van sensoren. Naast de mechanische onderdelen is een auto daarom ook deels digitaal, wat ons de ruimte biedt om software upgrades door te voeren. Wij analyseren de motorcomputer van jouw BMW, waarna wij de kansen voor een betere rijervaring in kaart brengen. Na deze analyse passen wij de parameters aan, waardoor de software specifiek en op maat wordt afgestemd binnen het haalbare perspectief.

Het resultaat van BMW chiptuning: duurzamer en met meer vermogen

 • De kracht van de motor komt sneller op
 • Brandstofverbruik voor auto’s op diesel daalt tot wel 12%
 • De motor draait rustiger en soepeler
 • Meer rijcomfort en veiligheid onderweg

Laat je jouw BMW door een specialist van EQ Performance chiptunen? Dan kun je erop vertrouwen dat wij jouw auto binnen de EU emissie regels optimaliseren. Je zult merken dat de motor veel soepeler, rustiger en efficiënter draait. Hierbij geven wij de garantie dat de BMW chiptuning de meest efficiënte manier is om meer uit je auto te halen.

Na de BMW tuning merk je direct verschil in rijgedrag. Dit komt doordat we de parameters op diverse vlakken hebben aangepast om de performance van je auto te optimaliseren. In vrijwel alle gevallen zorgt dat voor een veel fijnere rijervaring. Je ervaart meer vermogen en een betere trekkracht. Ook zul je het brandstofverbruik zien afnemen, omdat de AFR (air fuel ratio) beter gebalanceerd wordt, wat dus veel efficiënter werkt. Samen met jou gaan wij voor het beste resultaat! Let wel: doordat je meer vermogen aanspreekt, is het verstandig om je remschijven en banden (en het profiel) vaker te controleren. Deze zullen iets sneller slijten. Veiligheid voorop!

BMW chiptuning voor automaat, diesel en benzine auto’s

Een handgeschakelde BMW of juist automaat? Op diesel of op benzine? Dat maakt voor onze specialisten niet uit. Onze software upgrades zijn voor vrijwel alle diesel en benzine BMW motoren met turbolader geschikt.

Bij BMW chiptuning voor automaten zullen we de schakel parameters verfijnder afstellen op de koppel, wat als directe resultaat een betere rijervaring oplevert. Je zult merken dat de auto nadien vlotter schakelt, wat de acceleratie ten goede komt.

14 dagen de tijd om te proberen

Sterker nog, je krijgt 14 dagen de tijd om de BMW chiptuning uit te proberen om zo te zien of het bevalt. Tot slot bieden we je nog 5 jaar service assistentie voor als er bijvoorbeeld sprake is van storingen. Weet dat dit mogelijk is voor vrijwel alle diesel en benzine auto’s met een turbolader en eveneens belangrijk om te benoemen: het resultaat blijft binnen de EU emissie eisen. Dit levert dus geen problemen bij de APK op.

Kortom, EQ Performance is jouw BMW tuner! Maak een afspraak of kom langs. Als BMW tuning specialist in Nederland gaan we ook graag voor jou aan de slag.

BMW chiptuning op maat terwijl je wacht

In onze werkplaats voeren wij binnen een relatief kort tijdsbestek de BMW tuning uit. Een EQ Power chiptuning voor de BMW modellen met handschakeling is met ongeveer anderhalf uur klaar. In onze wachtruimte kun je genieten van heerlijke koffie of thee en kun je jouw favoriete serie of film kijken terwijl onze specialist voor jou aan de slag gaat. Wij zijn gevestigd bij Amersfoort, Rotterdam en Drunen. Er zit dus altijd een locatie bij jou in de buurt!

Meer weten? Geef ons een belletje op 085 – 3011 229. Gelijk een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook. Alvast ontdekken wat er uit jouw auto te halen valt? Doe de gratis kenteken check!

Kenteken hoofd

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.

js_loader

Meeste gestelde BMW vragen

Wat kost chiptuning voor BMW auto’s?

De kosten voor chiptuning zijn afhankelijk van jouw auto en jouw wensen. We bespreken daarom eerst alle mogelijkheden met jou en gaan na akkoord voor jou aan de slag. Jij weet van tevoren dus precies wat het voor jouw BMW gaat kosten.

Chiptuning voor BMW autos’: wat houdt dat in?

De motorchip in jouw BMW zorgt ervoor dat alles wat jij van je auto verwacht, ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Bij chiptuning geven we de motorchip in jouw BMW een update. Onze specialisten analyseren jouw motorchip en stellen de parameters goed af, zodat jouw auto voldoet aan jouw wensen. Wil je dat jouw BMW meer trekkracht, vermogen of een efficiëntere verbranding krijgt? Dan is EQ Performance het juiste adres.

 

Krijg ik garantie op de door jullie uitgevoerde chiptuning?

Op de door EQ Performance uitgevoerde chiptuning rust altijd levenslange garantie op de software. Is je auto jonger dan twee jaar oud en staat er minder dan 100.000 kilometer op de teller? Dan hanteren wij de fabrieksgarantie. Is je BMW ouder dan twee jaar en/of staat er meer dan 100.000 kilometer op de teller? Dan bieden wij software garantie op de door ons geleverde optimalisaties. Mocht er iets gebeuren met de software, dan valt dit onder de garantie. Onze specialisten zullen dit uiteraard ook nog met jou bespreken tijdens het maken van een afspraak.

Voor welke modellen bieden jullie BMW chiptuning aan?

EQ Performance biedt chiptuning aan voor vele BMW modellen. Denk aan de BMW 1 serie, BMW 116i, 118i.. Het zijn er te veel om op te noemen. Benieuwd of jouw auto ook kansen biedt voor een betere rijervaring en meer rijplezier? Vul dan het vrijblijvende formulier op onze website in. Aan de hand van jouw kenteken bekijken we welke kansen er voor jouw auto zijn! Het invullen van jouw kenteken is uiteraard geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.