chiptuning audiAudi is een sportief automerk, maar rijdt jouw Audi wel zo sportief als mogelijk is? Zowel voor de zwaardere motoren als voor de compacte motoren kan je door Audi chiptunen een verbetering in de rijeigenschappen bereiken. Chiptuning is veel breder dan alleen het vermogen omhoog schroeven. De chiptuning van je Audi bestaat uit motormanagement optimalisaties. Wat is belangrijk bij de chiptuning van je Audi? We vertellen je er in deze blog graag meer over.

Wat kan er bereikt worden met een Audi chiptunen?

Wanneer je wilt weten wat belangrijk is bij de chiptuning van je Audi, dan moet je eerst kijken naar de waardes van de motor. Wanneer je bij ons langskomt, zullen we eerst je Audi uitlezen. We sluiten jouw Audi aan op onze software en tijdens een rit meten we alle waardes van je motor. We leren hierdoor welke waardes verbeterd kunnen worden en wat de veilige bandbreedte is waarin wij de aanpassingen kunnen uitvoeren. Bij een Audi kan er regelmatig 25% meer vermogen en koppel bereikt worden. Ook behoort een lager brandstofverbruik van je Audi door middel van chiptuning tot de mogelijkheden. Het gaat bij tuning dus niet alleen om meer vermogen, maar ook om een verbetering van de algehele rijervaring.

Elektronische chiptuning van Audi

Het maakt niet uit welke Audi je hebt, of het nu een Audi in de A-series is, een SUV in de Q-series is, de R8 of de Audi TT, wij kunnen alle auto’s tunen. Wat we kunnen bereiken met het chiptunen van de Audi, is afhankelijk van het model en de motor. Onderstaand hebben we eerder behaalde resultaten opgesomd. Hierbij is het wel zo dat dit voor jouw Audi anders kan zijn. Vandaar dat we iedere auto apart doormeten voordat we de aanpassingen doorvoeren. Zo werken we veilig binnen de marges van jouw auto. Voor de onderstaande modellen hebben we de schatting van toename in pk’s op een rijtje gezet:

 • Bij een Audi A1 kan er ongeveer tussen de 30-50 pk extra vermogen gerealiseerd worden na een tuning;
 • Met een Audi A2 chiptunen, kan er tussen de 10-20 pk toegevoegd worden;
 • Bij een Audi A3 chiptunen, is het extra vermogen sterk afhankelijk van de motor en het bouwjaar. We zien cijfers tussen de +25 en +70 pk na een Audi tuning!;
 • Bij een Audi A4 chiptunen zien we, zeker bij de nieuwe modellen, een mogelijk extra vermogen van rond de 50 pk;
 • Een Audi A5 chiptunen is, gezien het sportieve karakter, zeker een goede keuze. Afhankelijk van je motor kan tussen de 30 en 60 pk extra vermogen toegevoegd worden;
 • Bij de Audi A6 chiptunen, zal de gemiddelde toevoeging zo’n 50 pk zijn. Er zijn echter uitschieters van 100 pk of meer;
 • De Audi A7 chiptunen, wat eenzelfde verhaal is als de A6 tunen, kan er ongeveer 70 pk extra vermogen gerealiseerd worden, zeker bij de 3.0 motoren;
 • De Audi A8 chiptunen kan extreem veel extra vermogen geven: tot meer dan 100 extra pk;
 • Tijdens zowel de Audi Q2, Q3 en Q5 chiptunen, levert dit een vergelijkbaar vermogen op van ongeveer 20-50 extra pk’s;
 • Tijdens de krachtigere Audi Q7 en Q8 chiptunen, ligt het toegevoegde vermogen tussen de 50 en 100 pk’s;
 • Hoewel je anders zou verwachten, valt er bij de toch al snelle Audi R8 tijdens het chiptunen, minder te bereiken dan bij bijvoorbeeld de RS-modellen. Bij de R8 chiptunen worden er ongeveer 20-30 pk’s toegevoegd. De hoeveelheid verschilt echter per motor;
 • Ook bij de Audi TT heeft Audi al veel gedaan om de motor goed te laten presteren. Echter door de verschillende motoren zien we hier een toevoeging van rond de 30-50 pk’s.

Bij alle Audi’s is verbetering mogelijk

Over het algemeen kunnen de S en RS-modellen extra pk’s krijgen, echter is dit bij compacte motoren procentueel gezien verrassend groot. Bij alle Audi’s zien we dat je in rijeigenschappen er op vooruit gaat. Wat belangrijk is bij de chiptuning van je Audi, is afhankelijk van het model dat je hebt en jouw wensen. Wij bespreken dit graag met je. Neem contact met ons op om erachter te komen wat er met jouw auto bereikt kan worden.

S-tronic / DSG tuning

Audi gebruikt de naam S-tronic voor de DSG (Direct Shift Gearbox). Bij deze versnellingsbak is het tunen van een Audi. Hoewel de DSG van zichzelf vaak al goed schakelt, kan Audi DSG chiptuning nodig zijn om het maximale uit de motor te halen. Zo kan de koppelbegrenzer aangepast worden om met een hogere koppel om te gaan. Ook het moment van op- en afschakelen kan bepaald worden. Zo kun je te vroeg of te laat schakelen verhelpen.

Audi chiptunen met garantie

Bij EQ Performance krijg je levenslange garantie op het laten chiptunen van je Audi. Je kunt zelfs, wanneer je binnen 14 dagen toch niet tevreden bent, je Audi weer naar de fabrieksinstellingen terug laten zetten. Je hoeft dan niets te betalen. Ook bieden wij het uitlezen van storingen tot 5 jaar na het chiptunen, gratis aan. Mocht een Audi dealer een update doen die de optimalisaties ongedaan maakt, dan kun je bij EQ Performance een gratis her-optimalisatie uit laten uitvoeren. Onze service is een van de beste die je kunt krijgen.

Nieuwe Audi chiptunen

Wanneer je een nieuwe Audi gekocht hebt, dan kan het zijn dat je deze direct wilt laten chiptunen. Wij bieden bij nieuwe auto’s die tot twee jaar oud zijn en onder de 100.000 km op de teller hebben, garantie op de motor. Wij werken altijd binnen een veilige marge en houden ons aan strenge voorwaarden. Bij oudere auto’s nemen we ook de kwaliteit van de onderdelen mee in onze beoordeling. Vraag jij je af “Wat is belangrijk bij de chiptuning van je Audi?” Dan is het verstandig om te bespreken hoe er om wordt gegaan met de fabrieksgarantie van jouw Audi. We overleggen dit graag met je. Je kunt van ons ook de originele software ontvangen. Zo heb je altijd een kopie van de fabriekssoftware. En zoals eerder benoemd: mocht het chiptunen toch niet bevallen, zetten wij de fabriekssoftware binnen 14 dagen kosteloos weer terug.

Oude Audi laten chiptunen

Ook wanneer je een oudere Audi hebt dan kunnen we deze chiptunen, mits er motormanagement software aanwezig is in de auto. Zeker bij oudere modellen kan het aanpassen van de software ervoor zorgen dat de processen weer geoptimaliseerd worden. De fabrieksinstellingen zijn dan in de regel verre van optimaal. Heb je een oudere Audi? Rij ook dan gerust eens langs of neem contact met ons op.