Meer uit je auto halen: chiptuning in 2022Ieder jaar volgen wij van EQ Performance de chiptuning trends op de voet. Ook onze eigen ontwikkelingen en verwachtingen delen we graag. Meer uit je auto halen: chiptuning in 2022. Wat is een trend of gaat een trend in chiptuning worden? Allereerst is het voor mensen die nieuw zijn met het concept chiptuning, goed om te weten, dat de prestaties van alle auto’s met een ECU aangepast kunnen worden middels chiptuning. Vrijwel alle auto’s die nu op de weg rijden, kunnen wij van EQ Performance chiptunen. Er is dus een zeer aannemelijke kans dat wij jouw auto ook prettiger kunnen laten rijden.

Chiptunen van nieuwe en oude auto’s

Een nieuwe auto laten chiptunen? Dat is zeker mogelijk! Maar ook oudere auto’s kunnen hier veel baat bij hebben. Wanneer je een nieuwe auto laat chiptunen bij EQ Performance bieden we uiteraard garantie op ons werk. Bij oudere auto’s bieden we uiteraard garantie op onze tuning, maar kunnen we doordat er minder bekend is over de motor, geen volledige motorgarantie geven. Wel geven we de garantie dat chiptuning bij EQ Performance op een veilige en verantwoorde manier gebeurt.

Veilig meer uit je auto halen: chiptuning in 2022

Veiligheid bij chiptuning speelt een steeds belangrijkere rol. Dit komt doordat chiptunen niet alleen meer weggelegd is voor mensen die een snelle auto hebben, maar ook voor mensen die prettige rijeigenschappen wensen. Hierover weiden we zo meer uit. Eerst is het goed om te weten dat veilig chiptunen inhoudt dat de auto eerst goed uitgelezen wordt. Tijdens een echte rit, leest de software van EQ Performance alles uit. Hiermee wordt de bandbreedte waarin we kunnen werken voor jouw specifieke auto bepaald. Zeker bij oudere auto’s komen prestaties vaak niet meer overeen met wat de technische gegevens aangeven. Een goede vermogensmeting is essentieel om veilig te werken. Binnen de bepaalde bandbreedtes kunnen we aanpassingen maken. Chiptuning in 2022 en meer uit je auto halen, is veel breder dan alleen pk’s verhogen.

Prettige rijeigenschappen; een lager brandstofverbruik en meer

Meer uit je auto halen met chiptuning in 2022 betekent niet meer alleen meer vermogen. Bij EQ Performance nemen we jouw wensen met je door. Bij ons komen uiteraard nog steeds veel klanten die extra pk’s willen of een hogere koppel, maar dit gaat niet alleen maar om snelheid. Ook een lager brandstofverbruik met chiptuning kan bereikt worden. Of comfortabeler rijden door chiptuning van een automatische versnellingsbak. Hiermee kun je de auto rustiger en prettiger laten lopen. Bij dieselauto’s komt een brandstofbesparing van 12% regelmatig voor. Met de hoge brandstofprijzen is dit zeker interessant in 2022.

Elektrische auto chiptunen

Hybride auto’s zoals de Golf GTE chip tunen hebben we inmiddels al meer dan honderd keer gedaan hierbij EQ Performance. En in 2022 verwachten we dat het aantal hybride en elektrische auto’s voor chip tunen nog hoger zal liggen. We verwachten voor een elektrische auto tunen nog wel wat uitdagingen, zeker omdat deze op afstand ook door de fabrikant nog onderhouden worden. Gelukkig werken wij met onze eigen chiptuning software en kunnen we dit altijd aanpassen mocht het nodig zijn. Voor jou als klant van EQ hoef je je nooit zorgen te maken, mocht de fabrikant de software overschrijven, dan krijg je gratis een herinstallatie.

Chiptuning voor de funChiptuning 2022

Bij elektrische auto’s en moderne auto’s spelen allerlei andere dingen een rol in de beleving. Denk aan led verlichting in het interieur, digitaal dashboard en dynamische koplampen en achterlichten. We zien op social media al creatieve, mooie en soms grappige dingen die mensen ermee doen. De meest bekende is de “Okay let’s go car” waarbij de auto na opstarten het bekende fragment van Man bijt hond laat horen. Meer uit je auto halen met chiptuning in 2022 zal om een brede beleving gaan, ook in het interieur van de auto.

Chiptuning in combinatie met andere tuning

Ook onder het kopje chiptuning voor fun, valt het tunen van de uitlaat en dan met name het geluid. Heb je gehoord van ‘pops & crackles’? Of zelfs vlammen uit de uitlaat? De reden waarom dit gebeurt, is meestal door onverbrande brandstof die in het hete uitlaatsysteem alsnog tot verbranding komt. Deze instelling is inmiddels ook ingebouwd bij merken als BMW. Hierbij is het zeer eenvoudig deze optie te gebruiken tijdens BMW chiptuning. Ook andere autoliefhebbers kunnen het geluid van ‘crackles and pops’ wel waarderen. Je hoort het wanneer je het gas los laat: een herkenbaar gedonder alsof er onweer in de lucht zit. Benieuwd of voor jouw auto crackle tuning, pops and crackles, pops and bangs, of hoe je het maar wilt noemen mogelijk is? Neem contact met ons op.

Teruggeschroefd vermogen terughalen

Tegenwoordig hebben fabrikanten het vermogen van een nieuwe auto vaak teruggeschroefd. Er wordt lang niet altijd het beste uit een motor gehaald. Dit kan zijn vanwege regelgeving in landen waar de auto’s allemaal naar geëxporteerd worden. Bij EQ kunnen we dit vermogen terughalen. Wij letten er altijd op dat je binnen de Nederlandse eisen van uitstoot bij de APK blijft. Je krijgt dus met een door EQ Performance getunede auto geen gedoe bij de keuring.

Je auto laten chiptunen in 2022

Chip tunen wordt steeds populairder en de doelgroep hiervoor steeds breder. Bij EQ Performance verwachten we dat 2022 een prachtig jaar zal worden waarin steeds meer mensen kennis willen maken met deze vorm van tuning. Om de drempel zo laag mogelijk te maken voor chiptuning in 2022, bieden wij 14 dagen bedenktijd aan. Net als dat je bij een webshop gewend bent, mag je ook onze dienstverlening uitproberen. Wil je binnen 14 dagen je auto terug naar de fabrieksinstellingen? Dan krijg je je volledige aankoopbedrag terug.

Chiptuning laten verwijderen of laten deïnstalleren

Tot slot is de verwachting in de wereld van chiptuning, dat in 2022 meer mensen hun auto opnieuw willen laten tunen dan chiptuning willen laten verwijderen. Dit komt omdat lang niet alle partijen dezelfde werkwijze aanhouden als wij, en auto’s soms gewoon niet goed getuned worden. Dit wordt gemerkt aan rijeigenschappen die niet optimaal zijn of onderdelen die te snel slijten. Heb je een getunede auto en wil je de chiptuning laten verwijderen of door ons laten beoordelen? Maak een afspraak en kom gerust langs.