Wij krijgen regelmatig de vraag of wij een rollerbank hebben. Een rollerbank test kunnen wij uiteraard verzorgen, maar we hebben ervoor gekozen om geen rollerbank in ónze werkplaats te plaatsen. Wij hebben hiervoor een aantal redenen.

Om uit te leggen waarom, is het eerst belangrijk om globaal te begrijpen hoe een vermogensbank/rollerbank test werkt:

  1. De auto wordt de vermogensbank op gereden en wordt goed bevestigd om hem op zijn plek te houden
  2. In de machine worden verschillende parameters ingesteld, zoals b.v. lucht- en rolweerstand van de rollerbank
  3. Er wordt gas gegeven – geaccelereerd in verschillende versnellingen. De autowielen draaien en via de kracht tussen de autobanden en de rollen van de vermogensbank worden de waardes gemeten (PK’s en trekkracht)

Een rollerbank is een goede methode om te achterhalen hoeveel power jouw auto op papier heeft. Hou echter wel rekening met het volgende: als je de parameterinstellingen verandert, b.v. als je de weerstand lager instelt, worden er andere (in dit geval hogere) waardes gemeten. Dit verschil in PK’s bij verschillende metingen kan dan flink oplopen.

We willen hiermee niet zeggen dat de meting op de rollerbank geen nut heeft – het kan juist heel handig zijn voor de liefhebber om een beeld te krijgen van wat je auto kan.

Wij hebben echter ervoor gekozen om geen rollerbank op locatie aan te schaffen. Deels omdat het een flinke investering is, maar er is ook een andere (belangrijkere) reden. De missie EQ Performance is om jouw rijervaring te verbeteren door het optimaliseren van de kracht van jouw auto binnen de fabrieksmarges – en dus op een veilige en duurzame manier.

Bij ons staat  jouw rijervaring op de eerste plaats en dat is een belangrijke factor voor ons succes. Na de EQ optimalisatie voelen onze klanten direct een duidelijk verschil in de performance van hun auto – een performance waarbij een paar PK’s meer of minder niets afdoen aan dat gevoel. Feedback die we van klanten krijgen is positief:

·        het verschil is duidelijk merkbaar

·        je accelereert sneller

·        de auto rijdt met meer souplesse

·        de auto rijdt in veel gevallen zuiniger (vooral dieselwagens)

·        de motor draait rustiger

Wij hebben zelfs een klant gehad die zo blij was met de optimalisatie dat hij meerdere snelheidsboetes kreeg waardoor hij de optimalisatie moest terugdraaien van zijn vader! (we zullen geen namen noemen)

Je haalt met de EQ Power Optimalisatie meer uit je auto door alleen software te optimaliseren, zonder powerboxen of motorische aanpassingen. Het grootste deel van onze klanten heeft (vrijwel) geen significante mechanische ingrepen uitgevoerd die het (potentiële) vermogen beïnvloeden, hierdoor is een rollerbank meting geen must.

Ons punt is: wij willen dat je het verschil van de chip tuning voelt en merkt en dat gevoel is niet met een vermogensbank te meten.

Voor degenen die het de extra tijd en euri’s waard vinden, kunnen we natuurlijk wél gewoon een vermogensmeting fixen op onze beide locaties!