Renault chiptuning

Wil jij je Renault laten chippen door professionals? Kan jouw Renault wel wat meer trekkracht, PK en een betere verbranding van de motor gebruiken? Dan is de Renault chiptuning service van EQ Performance de perfecte oplossing. Wij zijn gespecialiseerd in chiptuning en daarom kun je bij ons jouw Renault op een veilige manier laten chippen, om te kunnen genieten van een optimale rijervaring, elke dag weer.

chiptuning renault

Renault chiptuning specialist: zelf ontwikkelde software voor het best mogelijke resultaat

Elke moderne auto beschikt over software en sensoren die de aansturing van verschillende onderdelen in jouw auto mogelijk maken. Denk aan simpele taken, zoals je gaspedaal en rem, maar ook automatische ruitenwissers, brandstofinjectie en verwarming. De kans is groot dat jouw Renault ook is uitgevoerd met een motor waarin deze software en sensoren zijn geïmplementeerd. Dat betekent dat er ook mogelijkheden zijn om jouw Renault te laten chiptunen! Door de software uit de motorcomputer uit te lezen en aan te passen, kan de software specifiek op maat afgesteld worden. Dit doen we door middel van upgrades in de software, waarbij er rekening gehouden wordt met wat haalbaar is voor jouw type Renault.

EQ Performance optimaliseert de software, zodat de motor van jouw auto betere prestaties levert en je rijervaring zal verbeteren. Zo kun jij genieten van een Renault met meer vermogen en power, en zul je merken dat je een lager brandstofverbruik hebt. Win-win!

Wij bieden Renault chiptuning aan voor ALLE Renault modellen, zoals:

 • Renault Clio
 • Renault Arkana
 • Renault Megane
 • Renault Kadjar
 • Renault Captur
 • Renault Master
 • Etc.

Deze software upgrade is geschikt voor bijna alle diesel en benzineauto’s met een turbolader en in het geval van een diesel kan de brandstofbesparing oplopen tot maar liefst 12%. Dat scheelt dus in de brandstofkosten. Bovendien krijg je 14 dagen de tijd om de Renault chiptuning uit te proberen. Mocht het niet bevallen, dan zetten we alles weer terug naar de oorspronkelijke instellingen én je krijgt je geld terug.

Afhankelijk van jouw Renault, het bouwjaar en de huidige prestaties van de motor, kijken onze specialisten wat mogelijk is. Voordat we de Renault chiptuning service gaan uitvoeren, bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor het beste resultaat. Zo weet je precies wat je kunt verwachten na tuning van jouw Renault. En nadat de specialist jouw motor computer hebben geoptimaliseerd, heb je twee weken de tijd om het verschil in rijervaring te testen. We gaan voor het beste resultaat.

Renault chiptuning op basis van erkende software

Onze specialisten voeren uitsluitend chiptuning services voor Renault auto’s uit middels erkende software. Dat maakt onze chiptuning 100% veilig. Door de software en sensoren is de auto gedeeltelijk digitaal, wat ons ruimte biedt om met onze eigen software verschillende software upgrades uit te voeren. 

Wij analyseren de motorcomputer van je Renault en brengen de kansen voor een betere rijervaring in kaart. Na deze analyse passen wij de parameters aan, waardoor de software specifiek en op maat wordt afgestemd. Dit alles gebeurt binnen het haalbare perspectief. Je komt dus ook niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens de jaarlijkse APK of onderhoudsbeurt.

Het resultaat van Renault chiptuning: duurzamer en met meer vermogen

 • De kracht van de motor komt sneller op
 • Brandstofverbruik voor auto’s op diesel daalt tot wel 12%
 • De motor draait rustiger en soepeler
 • Meer rijcomfort en veiligheid onderweg

Laat je je Renault chiptunen in een van onze vestigingen? Dan kun je er vanuit gaan dat jouw auto binnen de EU emissie regels wordt geoptimaliseerd. Voor een goede autokenner als jij is het resultaat al snel te merken. Je motor draait veel soepeler, rustiger en vooral ook efficiënter. Sterker nog, je kunt rekenen op een mooie brandstofbesparing. Hierbij geven wij de garantie dat de Renault chiptuning de meest efficiënte manier is om meer uit je auto te halen. Na onze chiptuning service kan het echte genieten beginnen. Controleer wel wat vaker je banden en remmen. Omdat je meer vermogen aanspreekt, kunnen deze mogelijk sneller slijten. 

Renault chiptuning voor automaat, diesel en benzine auto’s

Het maakt niet uit of je een handgeschakelde of automatische Renault hebt en of deze op diesel of benzine rijdt, onze specialisten kunnen je helpen. Onze software-upgrades zijn geschikt voor bijna alle Volkswagen-motoren met turbolader, ongeacht het type brandstof.

Voor Renault chiptuning bij automatische transmissies finetunen we de schakel parameters op het koppel, wat direct resulteert in een betere rijervaring. Na de upgrade merk je dat de auto soepeler schakelt en dat de acceleratie verbetert.

Renault chiptuning op maat terwijl je wacht!

Meer uit jouw auto halen? Maak een afspraak bij EQ Performance voor chiptuning. Wij bekijken samen met jou waar meer winst te behalen valt door chiptuning op maat te leveren. Met anderhalf uur zijn we klaar met de chiptuning service en je zult gegarandeerd verbetering merken! Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Wij zijn gevestigd bij Amersfoort, Rotterdam en Bergen op Zoom. Er zit dus altijd een locatie bij jou in de buurt!

Veelgestelde vragen over Renault chiptuning

Wat houdt chiptuning Renault in?

Onder chiptunen verstaan we het optimaliseren van de software in de motorcomputer van jouw auto. Deze software stuurt, samen met sensoren, verschillende onderdelen in jouw Renault aan. Bij chiptuning optimaliseren we de software van jouw Renault om zo betere prestaties te kunnen realiseren. Onze professionals bespreken met jou wat de mogelijkheden zijn op het gebied van optimalisatie, waarbij altijd rekening gehouden wordt met jouw type Renault. Vervolgens configureren we de huidige software, op basis van de door jou gekozen verbeterpunten. Na de configuratie, wordt de software opnieuw ingelezen op de motorcomputer van jouw Renault en ben je klaar voor een rit in jouw ‘nieuwe’ auto!

Waarom zou ik mijn Renault door EQ Performance laten chiptunen?

EQ Performance is specialist op gebied van chiptuning en heeft jarenlange ervaring met deze vorm van optimalisatie. Wij overleggen altijd wat de mogelijkheden zijn en passen deze aan op jouw wensen. Kies altijd voor een betrouwbare tuner die verstand van zaken heeft.

Wat zijn de voordelen van chiptuning Renault?

Chiptuning Renault kan jou veel voordelen bieden. Je Renault motor zal geoptimaliseerd en er wordt rekening gehouden met al jouw wensen zodat de tuning het beste resultaat oplevert. Denk aan brandstofbesparing, meer vermogen en betere trekkracht.

Voor welke modellen bieden jullie Renault chiptuning aan?

EQ Performance biedt Renault chiptuning aan voor iedere Renault modellen. Denk daarbij aan de Renault Clio, de Renault Twingo en de Renault Captur. Benieuwd of wij ook jouw Renault kunnen optimaliseren door middel van Renault chiptuning? Vul dan het vrijblijvende formulier op onze website in. Aan de hand van jouw kenteken bekijken we niet alleen of we jouw model Renault kunnen chiptunen, maar ook wat er allemaal mogelijk is. Het aanvragen van deze informatie is uiteraard geheel vrijblijvend.

Wat kost Renault chiptuning?

De kosten voor Renault chiptuning zijn afhankelijk van jouw Renault en jouw wensen. We bespreken daarom eerst alle mogelijkheden met jou en gaan na akkoord aan de slag. Jij weet van tevoren dus precies wat het gaat kosten.

Is de door jullie uitgevoerde Renault tuning service met garantie?

Op alle Renault chiptuning die door EQ Performance wordt uitgevoerd, rust altijd garantie. Is uw Renault jonger dan twee jaar oud en staat er minder dan 100.000 kilometer op de teller? Dan hanteren wij de fabrieksgarantie. Is uw Renault ouder dan twee jaar en/of staat er meer dan 100.000 kilometer op de teller? Dan bieden wij u software garantie op de door ons geleverde software. Mocht er iets gebeuren met de software, dan valt dit onder de garantie. De specialist zal dit uiteraard ook nog met u bespreken tijdens het maken van een afspraak.

Hoe lang duurt Renault chiptuning?

Gemiddeld duurt het chip tunen van een auto 1,5 uur. In elke werkplaats is een wachtruimte gecreëerd waar je kunt wachten tot onze specialisten de Renault chiptuning hebben uitgevoerd.

js_loader

Kenteken SEO

Door op "versturen" te drukken ga je akkoord met de AVG regels.