Een vraag die vele autobezitters bezig houdt is hoe je de motor van jouw auto zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Gelukkig zijn er kleine dingen die je elke rit kan doen die helpen om de levensduur van je motor te verlengen. Lees hieronder onze drie tips die je helpen om je automotor wat extra liefde te geven.

1. Controleer regelmatig (elke maand) het peil van de vloeistoffen.
Koelvloeistof en motorolie om precies te zijn.
Motorolie is heel belangrijk voor de werking van de brandstofmotor. Het smeert en reinigt de motor én beschermt tegen corrosie en houd het de motor in goede conditie.
Koelvloeistof zorgt ervoor dat tijdens het rijden je motor niet te warm wordt (duh!) en dus goed blijft presteren. Als je te weinig koelvloeistof hebt, kan dat oververhitting van je motor tot gevolg hebben. Het fixen daarvan kan aardig in de euro’s lopen. Check daarom vooral bij lange afstanden ALTIJD je koelvloeistofpeil.
Doe dit wel wanneer de motor koud is anders geeft het een vertekend beeld doordat de motor nog warm is.

2. Rij je auto eerst goed warm om je motor in goede conditie te houden.
Probeer jezelf het eerste kwartier van je rit in te houden en niet meteen vol gas te gaan. Rij de auto eerst goed warm door die eerste 15 minuten niet boven de 3000 toeren per minuut te komen.
Als je gaat sporten doe je ook eerst een goede warming up om blessures te voorkomen – hetzelfde geldt eigenlijk ook voor je auto.

3. Zet niet direct de motor uit
Wanneer je je auto parkeert, zet niet meteen de motor uit, maar laat hem (of haar) nog even 30 seconden stationair draaien. Zie dit als de cooling down voor je wagen.
Heb je het gas flink ingetrapt dan is 1 minuut nog beter.

Veel rijplezier en –comfort toegewenst!

ps. Wil je nog meer plezier tijdens het rijden? Dan is chiptuning zeker iets voor jou!